Het verhaal van Simon en zijn Co Fanny

Het geeft veel rust om te weten dat er altijd iemand is op wie je terug kunt vallen ”
Simon over zijn Co Fanny

Wat is jullie verhaal?

Wat was de situatie?
Simon: Nadat ik was verhuisd naar een andere gemeente, kreeg ik mijn zaken niet op orde. Ik kon mijn weg naar het Wmo-loket niet vinden, maar ook lukte het me niet om huishoudelijke hulp en een scootmobiel te regelen. Ik raakte in de knel. Nadat ik door verschillende organisaties was gewezen op de mogelijkheid van cliënt­ondersteuning, kwam ik bij Fanny terecht.

Simon: Het geeft veel rust om te weten dat er altijd iemand is op wie je terug kunt vallen als de nood aan de man is.

Wat kon de cliënt­ondersteuner in deze situatie betekenen?
Simon: Eerst hielp Fanny mij met het organiseren van huishoudelijke hulp en het regelen van een scootmobiel. Daarna hielp zij mij om andere dingen op orde te brengen.

Fanny: Samen met Simon hebben we veel contact gehad met externe partijen, zoals zorgaanbieders, bewindvoerders en de huishoudelijke hulp. Toen dat allemaal geregeld was, hebben we gesproken over de zaken waar Simon nog meer tegenaan liep. Dat bleek in het contact met anderen en het omgaan met geld te zitten. Samen hebben we twee trainingen gevonden waarin Simon kon werken aan deze vaardigheden. Zo kreeg hij meer grip op zijn eigen leven.

Wat zou je anderen willen meegeven?
Simon: Het geeft veel rust om te weten dat er altijd iemand is waar ik op terug kan vallen als de nood aan de man is. Fanny is een verrijking van mijn leven en biedt een heel stuk veiligheid en zekerheid. Voor mijn gevoel begon mijn leven pas echt nadat ik voor de eerste keer verhuisde. Later ben ik nog een keer verhuisd. Dit keer kon ik voor 95% alles zelf regelen. Door de ondersteuning van de cliënt­ondersteuner heb ik echt de doorstart gemaakt naar zelfstandigheid.